Агентство S&P знизило рейтинг Іспанії

14 жовтня 07:40

Через тиждень після того, як кредитний рейтинг Іспанії знизило агентство Fitch, за його прикладом послідувало інше рейтингове агентство - Standard&Poor's, оголосивши, що у четвер, 13 жовтня, що рейтинг Іспанії знижено з АА до АА-з негативним прогнозом.

 

У Standard&Poor's пояснили цей крок «несприятливими перспективами економічного зростання» в Іспанії, викликаними високим безробіттям, важкою фінансовою ситуацією і ймовірним зниженням темпів економічного розвитку у країнах, які є найважливішими торговими партнерами Мадрида. 11 жовтня Standard&Poor's уже знизив рейтинг таких великих іспанських банків, як Santander і BBVA.

Тим часом агентство Fitch пригрозило зниженням рейтингу 12 великих банків, у тому числі Deutsche Bank, французьким Credit Agricole і BNP Paribas, швейцарському Credit Suisse і американським Goldman Sachs і Morgan Stanley. Агентство об
ґрунтувало свою погрозу тим, що бізнес-модель цих банків дуже нестабільна в умовах наростаючих нині труднощів на фінансових ринках.

Незважаючи на те, що ці фінансові інститути є найбільшими у світі, «нещодавня історія демонструє, що впасти можуть і великі банки», - відзначили в агентстві Fitch, додавши, що нинішні ризики вельми схожі з тими, які мали місце в період кризи 2008 року.