Адвокат Тимошенко: Суддя Кірєєв навмисне "валить" справу

18 липня 18:26

Адвокат Микола Сірий, залучений сьогодні до судового процесу над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, заявляє, що головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв віддає перевагу звинуваченням, ігноруючи права захисту.

 

Про це М.Сірий заявив сьогодні журналістам після завершення судового засідання.

«Прямо беззастережно порушуються не лише норми внутрішнього законодавства, а також і міжнародні норми, прямі приписи, які містяться у міжнародних актах, і Україна взяла зобов'язання перед світом виконувати ці норми», - сказав М.Сірий.

На його думку, суддя свідомо створює умови, за яких цей процес буде визнано нелегітимним в Апеляційному суді Києва.

«Суддя усвідомлено створює умови, за яких має місце явне порушення права на захист, а це є беззаперечною підставою для скасування рішення. Ймовірно, суддя Кірєєв не хоче увійти в історію як суддя, який підпише вирок. Він хоче винести вирок, свідомо розуміючи, що цей вирок буде визнано незаконним і буде скасовано», - вважає М.Сірий.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва оголосив перерву у слуханні справи проти екс-прем'єр-міністра Ю.Тимошенко до 22 липня 9.00.

Окрім того, на сьогоднішньому засіданні, Ю.Тимошенко відмовилася відповідати на питання чи визнає вона себе винною у «газовій справі».