Адвокат Фірташа стверджує, що мільйон Парнасу позичив він, а не платив його клієнт

19 грудня 04:49

Юрист з Дубая стверджує, що операція не пов'язана з його клієнтом

 

Адвокат українського олігарха Дмитра Фірташа, який живе в Дубаї, в середу, 18 грудня, заявив, що це він позичив 1 мільйон доларів Леву Парнасу, юристу президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, і дружині Парнаса, щоб вони купили будинок у Флориді.

У своїх перших публічних коментарях з приводу транзакції, з того часу, як вона була розкрита прокурорами США на цьому тижні, юрист з Дубая Ральф Айзенеггер заявив у повідомленні Reuters електронною поштою, що відсотковий кредит є особистою діловою угодою, і його клієнт не має до цього ніякого відношення.

"Кошти були повністю моїми, і я не діяв у цьому питанні ні на прохання, ні від імені кого-небудь з моїх клієнтів або кого-небудь ще", - сказав він в заяві.

Айзезенеггер - адвокат Дмитра Фірташа, одного з найбагатших бізнесменів України, який бореться з видачею владі США за обвинуваченням у хабарництві з Відня, де він прожив п'ять років.

Прокурори США повідомили, що громадянин США, уродженець України, Парнас, який звинувачується в порушеннях у фінансуванні виборчої кампанії, приховав від них ці кошти. Парнас, який перебуває під домашнім арештом у Флориді, заперечував, що приховував це.

Парнаса звинуватили разом з іншим бізнесменом з Флориди, Ігорем Фруманом, в незаконній передачі грошей у про-Трампську виборчу комісію та інших політиків. Фруман і Парнас не визнали себе винними.

Джуліані сказав, що Парнас і Фруман допомогли йому в розслідуванні політичного конкурента Трампа Джо Байдена і сина Байдена Хантера, який працював у раді директорів української енергетичної компанії.

Айзенеггер сказав, що Лев і Світлана Парнас попросили кредит в розмірі 1 млн. доларів в серпні цього року, і що він був наданий їм п'ятьма частинами по 200 000 доларів США з 5% процентною ставкою. Кредит буде повністю погашений до 2024 року, додав він.

Згідно з судовими документами, рахунок, на який був переведений платіж, був на ім'я дружини Парнаса.

В суді прокурори заявили, що кредит призначався Парнасу, а не його дружині. Вони сказали, що було б неправдоподібно, що адвокат надасть "незабезпечений, незареєстрований кредит домогосподарці без активів".

Айзенеггер в середу заявив, що кредит був виданий повністю до арешту Парнасу. "Потім я попросив повернути кошти, але ні пан Парнас, ні його дружина не відповіли на мій запит", - сказав він.

"Це була особиста ділова угода між мною, Левом і Світланою Парнас ...Містер Парнас попросив зберегти кредит в таємниці, тому я більше нікому про це не розповідав".

Раніше, 17 грудня, в суді федеральні прокурори звинуватили Лева Парнаса, бізнесмена українського походження, ділового партнера особистого адвоката президента США Рудольфа Джуліані, в отриманні 1 млн. доларів від українського олігарха Дмитра Фірташа.

Лева Парнаса, якому інкримінують фінансові зловживання, відпустили під заставу після його арешту в жовтні. Він перебуває під домашнім арештом у Флориді, повідомляє Радіо Свобода.

Минулого тижня офіс федерального прокурора США попросив суддю повернути Парнаса назад у в'язницю, поки він чекає суду, мотивуючи це тим, що той занижує свої доходи і активи.

Як кажуть прокурори, він не повідомив, що отримав 1 мільйон доларів з рахунку в Росії у вересні, за місяць до того, як його звинуватили в порушеннях фінансування кампанії, змові, дачі неправдивих свідчень та фальсифікації записів. Парнас це заперечує.

Згаданий рахунок був відкритий на ім'я його дружини, Світлани Парнас.

Виплата викликає нові запитання про характер і про замовників роботи, яку виконував Парнас і його помічник Ігор Фруман. Деякі нюанси їхньої діяльності залишаються нез'ясованими дотепер.