"А хто ви така, щоб мене перевіряти?": ексревізор Тищенко нахамив журналістці у відповідь на питання

20 вересня 13:33

Депутати "Слуги народу" не змогли відповісти на прості питання і показали свою справжню брудну сторону.

 

Депутати із президентської партії "Слуга народу" Микола Тищенко та Артем Культенко нахамили журналістці "Радіо свобода", яка в кулуарах парламенту запитала їх про чинний склад уряду. Зокрема ексревізор Микола Тищенко у відповідь порадив журналістці "попити води", кинувши репліку, що вона не має права його перевіряти.

Відео із кулуарів парламенту опублікували в четвер на сторінці у Twitter "Радіо Свобода". Дівчина запропонувала Тищенку і його колезі Артему Культенку пройти невеликий тест на знання міністрів, за призначення яких вони голосували, та спитала, хто зараз є міністром охорони здоров'я. Однак депутати дати відповіді на це питання не змогли та почали тікати від журналістки.

"Дівчино, ви сьогодні це питання задавали 50 разів усім моїм колегам. Для чого ви це робите, яка ваша ціль?" – заявив у відповідь Тищенко.

Журналіст пояснила, що багато людей закидають "Слузі народу", що вони голосують, але не читають законопроектів, які підтримують. А оскільки вони нещодавно голосували за призначення нових членів уряду, то мали б знати міністрів. У відповідь Тищенко набрав у склянку води і сказав: "Попийте водички, вам корисно".

У свою чергу Культенко заявив, що "з радістю давав би коментарі журналістам", але не розуміє, навіщо йому ставлять такі питання.

Журналістка відповіла, що лиш хотіла б впевнитись, що депутати дійсно читають закони, на що у відповідь почула від Тищенка: "А хто ви така, щоб мене перевіряти? Ну хто ви? Мій батько? чи дружина? Хто ви, щоб перевіряти?", - сказав Тищенко.

Журналістка зазначила, що вона представник ЗМІ, завдання яких контролювати владу, але Тищенко у відповідь просто пішов.

Київський ресторатор Микола Тищенко з 2017 року був ведучим програми "Ревізор" на "Новому каналі", а влітку пройшов до Верховної Ради як мажоритарщик по округу №219 в Києві.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Артем Культенко був обраний депутатом за виборчим списком партії "Слуга народу" під номером 51.