Amnesty International не вважає умови утримання Тимошенко нелюдськими

25 листопада 18:26

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International не вважає, що умови утримання Юлії Тимошенко в Лук'янівському СІЗО жорстокі і нелюдські, але виступає за надання їй необхідної медичної допомоги.

 

"Організація не вважає, що умови її утримання рівносильні жорстокому, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню в сенсі статті 3 Європейської конвенції про права людини та основні свободи", - йдеться в повідомленні.

Аmnesty International підкреслила, що доказом відсутності нелюдського поводження з екс-прем'єром є те, що Ю.Тимошенко була доставлена ​​в лікарню і наразі проходить курс лікування у СІЗО.
Правозахисна організація наполягає на звільненні Ю.Тимошенко, але при цьому не вважає її в'язнем совісті, тобто затриманою тільки за свідоме висловлення своїх переконань.
Як повідомлялося, 21 листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова після візиту в СІЗО повідомила, що стан здоров'я екс-прем'єра після того, як омбудсмен останній раз була в неї, значно погіршився.
Перед цим перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив про те, що життю екс-прем'єра загрожує серйозна небезпека.
23 листопада за рекомендацією медкомісії МОЗ Ю.Тимошенко обстежували в одній з цивільних медичних установ Києва, при цьому, за даними прес-служби Пенітенціарної служби, медики не виявили симптомів, що загрожують її життю.
Комісія МОЗ призначила Ю. Тимошенко терапевтичне лікування.