"1+1" зняв з ефіру "Шустер Live" з Ляшком через "небажання загострювати обстановку"

18 вересня 23:01

Шустер пов'язав таке рішення з домовленостями власника каналу з адміністрацією президента.

 

Телеканал "1 + 1" вирішив перенести сьогоднішній ефір політичного ток-шоу "Шустер Live", повідомила прес-служба телеканалу.

Тема випуску скасованого ток-шоу - "Корупція в Раді: гроші найбільше? Тарифи, вони вибирають кому по кишені?".

"Канал вважає, що в ситуації, яка виникла в країні в останні кілька днів, суспільство вже вкрай напружене і політизоване, і канал не готовий розпалювати його ще більше", - наголошується в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю ввечері.

Напередодні суспільний резонанс викликало гучне зняття депутатської недоторканності і арешт Ігоря Мосійчука, народного депутата України від "Радикальної партії". Дане рішення послідувало за виступом генерального прокурора України Віктора Шокіна, який представив відеодокази причетності Мосійчука до корупційної діяльності.

Після цього лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив про готовність свідчити проти президента за фактом корупції і виступив з гучною критикою Петра Порошенка.

У Facebook Ляшко повідомив, що в прямому ефірі збирався "показати документи і розповісти правду про 7 епізодів, на основі яких Порошенко скоює політичну розправу над Ігорем Мосійчуком та всією нашою командою".

Прямо зараз програму "Шустер-live" знімають з ефіру за командою Банкової. У Порошенка - агонія. І це наближає його кінец...

Posted by Олег Ляшко on 18 сентября 2015 г.

Представники телеканалу пообіцяли повернути ток-шоу на наступному тижні.

"Ми вважаємо, що за найближчий тиждень, політики зможуть заспокоїтися, знизити градус дискусії і в наступну п'ятницю повернутися до обговорення питань корупції і тарифів в ефірі шоу, тим більше, що ця тема не перестане бути актуальною", - прокоментували представники каналу ситуацію.

У свою чергу, сам Савік Шустер звинуватив власника каналу в домовленостях з АП, в результаті яких програма не вийшла на "1 + 1".

"Ми повинні були виходити на каналі" 1 + 1 ", як звичайно, у нас контракт з телеканалом" 1 + 1 ". Раптово нас зняли з ефіру. Ми дізналися про це за 2 хвилини до ефіру. Я думаю, це домовленість власника "1 + 1" з адміністрацією президента. Я не знаю, на яких умовах і чому", - заявив Савік Шустер, зазначивши, що транслювати передачу погодився телеканал "112".

Крім того, Шустер повідомив, що лідер фракції БПП Юрій Луценко за 15 хвилин до початку програми відмовився від участі в ній.

Як відомо, власником телеканалу "1 + 1" є олігарх Ігор Коломойський, у якого були гучні конфлікти з президентом Петром Порошенко.

Головний редактор "StopFake" Олег Шанковський повідомив, що після рішення скасувати випуск, шоу перенесли на "канал 112", де, за словами Шанковського, Ляшко зриває "90 відсотків підтримки залу".

У Ляшка бенефіс у Шустера. Шоу зняли з ефіру плюсів, але Шустер встиг перебігти на 112 разом з Ляшком, який махає документами, розповідає про біблію і зриває 90% підтримки залу.

Posted by Олег Шанковський on 18 сентября 2015 г.

Журналістка Олена Яхно додала, що власник телеканалу прислав Шустеру лист, що той, мовляв, не мав права виходити на "112 каналі". Шустер відповів коротко: "Саша Ткаченко, я не ваш раб і я не лайно в ваших руках. Ви не можете ось так просто взяти і викинути мене, як непотріб".

Ткаченко прислал Шустеру письмо, что тот, мол, не имел права выходить на 112 канале. Шустер: "Саша Ткаченко, я не ваш...

Posted by Алёна Яхно on 18 сентября 2015 г.

Зняття "Шустер Live" з ефіру викликало резонанс серед політиків і журналістів.

Так, народний депутат Сергій Лещенко пов'язав заборону з тиском влади на ЗМІ, а також з переговорами Коломойського з владою.

Запрет Шустера на 1+1 - это еще одна иллюстрация того, что для Коломойского журналистика. Это девка по вызову. Лично д...

Posted by Сергій Лещенко on 18 сентября 2015 г.

Журналіст Юрій Бутусов зазначив, що підстав для того, щоб знімати "саме гостре ток-шоу про політику" не було.

Колишній головний редактор "Вістей" Ігор Гужва навів кілька версій події. На його думку, Порошенко міг вимагати від Коломойського зняття шоу, погрожуючи "жорстокими карами".

Крім того, Коломойський сам міг увійти в положення президента і, заручившись підтримкою Порошенка в декількох питаннях, прийняв таке рішення, вважає Гужва.

Відповідно до третьої версії, Коломойський зняв шоу з ефіру для того, щоб з якихось причин дистанціюватися від Ляшко.

Гужва не виключає і версію "піару", щоб привернути додаткову увагу до шоу.

К настоящему моменту коллективный разум ФБ родил такие версии исчезновения с 1+1 шоу Шустера.1. Порошенко потребовал о...

Posted by игорь гужва on 18 сентября 2015 г.

Головний редактор LB.ua Олег Базар зазначив, що подібна заборона є тривожним симптомом, як і те, що "Коломойський здувся".

Журналістка Наташа Влащенко заявила, що таким рішенням керівництво телеканалу перейшло межу, коли зняло програму з ефіру за 2 хвилини до ефіру, а потім стало надсилати листи: "за ліцензійною угодою ви не мали права виходити на іншому каналі".

Александр Ткаченко ( вы не имели право по лицензионному договору выходить на другом канале!) своим письмом Шустеру поста...

Posted by Наташа Влащенко on 18 сентября 2015 г.