ЗЛОЧИНІВ СТАЛО МЕНШЕ

14 червня 00:00

З 1995 до 2002 року в Збройних силах України на 89% скоротилася кількість злочинів, скоєних на грунті та...

 

З 1995 до 2002 року в Збройних силах України на 89% скоротилася кількість злочинів, скоєних на грунті так званих нестатутних відносин, заявляє начальник головного управління виховної роботи Міністерства оборони України Олексій Проценко.

У вівторок на прес-конференції в Києві О.Проценко зазначив, що в армії намітилася стала тенденція скорочення всіх видів правопорушень. Так, загальна кількість злочинів у Збройних силах за п’ять місяців нинішнього року знизилася на 30%, порівняно з аналогічним торішнім періодом. «Цього року не скоєно жодного правопорушення, пов’язаного з порушенням правил статуту щодо несення бойового чергування, постової та внутрішньої служб», — повідомив начальник главку.

На 71% скоротилася кількість крадіжок державного майна, на 44% — безчинств щодо цивільного населення, на 30% — фактів корупції та на 45% — ухиляння від військової служби. 70% випадків загибелі українських військових сталися «за стінами військових частин», у період відпусток, у вільний від виконання службових обов’язків час. «Головна причина загибелі особового складу — дорожньо-транспортні пригоди, нещасні випадки, порушення правил безпеки», — зазначив О.Проценко.

«Якщо раніше були сотні, то сьогодні — десятки», —наголосив начальник главку.