Запитання залишилися

29 грудня 00:00

Міністерство внутрішніх справ опротестовує рішення міської прокуратури Києва про закриття кримінальної справи щодо благодійного фонду колишнього президента Леоніда Кучми «Україна»...

 

Міністерство внутрішніх справ опротестовує рішення міської прокуратури Києва про закриття кримінальної справи щодо благодійного фонду колишнього президента Леоніда Кучми «Україна». Про це заявив у чаті інтернет-видання «Українська правда» міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. «МВС відповідно до підслідності передало матеріали для порушення кримінальної справи в Київську міську прокуратуру. Справу було порушено, але вже через тиждень справу було закрито. Протест із цього приводу в Генпрокуратуру я вже направив», — сказав він.

У листопаді Луценко повідомив, що МВС порушило кримінальну справу за несплату податків при створенні фонду Кучми «Україна». Тоді міністр згадав суму в 20 млн. грн. За словами Луценка, податки з грошей, які надходили у фонд, не платилися. У червні Луценко заявив, що МВС має запитання до Кучмі по фонду «Україна». У квітні МВС почало перевіряти законність передачі фонду «Україна» будинку по вулиці Шовковичній у Києві, але не оголосило про результати перевірки. До цього міліція з’ясовувала обставини перерахування футбольним клубом «Динамо» (Київ) 6 млн. грн. на рахунок фонду.

МВС також не оголосило про результати цієї перевірки. Кучма відкрив президентський фонд «Україна» у листопаді 2004 року. Фонд є благодійною організацією і націлений на розвиток громадянського суспільства в Україні.