Усе було як завжди Тільки Луценко опинився за ґратами

23 грудня 16:30

Жодних відмінностей у підготовці плану торжеств і проведенні святкових заходів на честь Дня міліції у 2008—2009 роках, порівняно з попередніми роками, не було.

 

Жодних відмінностей у підготовці плану торжеств і проведенні святкових заходів на честь Дня міліції у 2008-2009 роках, порівняно з попередніми роками, не було. Про це заявив заступник начальника адміністративно-господарського департаменту МВС України Валерій Павленко на допиті в Печерськом районному суді м. Києва, який розглядає кримінальну справу за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

«Відмінностей в урочистому відзначенні Дня міліції у 2008-2009 роках від попередніх абсолютно не було», - сказав він, зазначивши при цьому, що єдиною відмінністю були відсутність фуршету, феєрверка, розміщення вітальних білбордів. Водночас В.Павленко зазначив, що договір про закупівлю квітів для торжеств у палаці «Україна» укладався не окремо від плану урочистих подій з участю перших осіб держави, а в контексті річного договору, який було укладено з однією з юридичних осіб.

Також свідок зазначив, що на затвердження міністрові план торжеств у Палаці «Україна» був поданий, як завжди, після його розробки та прий­няття відповідними службами і департаментами МВС.

В.Павленко зазначив, що Ю.Лу­ценко не мав стосунку до складання цього плану, оплати оренди примі­щення Палацу «Україна», оскільки все це вирішувалося на рівні начальників департаментів і відповідних заступників міністра. Відповідаючи на запитання адвокатів екс-міністра, чому для цих заходів не можна було скористатися центральним клубом мистецтв МВС у Києві, В.Павленко відповів, що в період 2008-2009 років клуб не працював, оскільки перебував на ремонті, а конференц-зал міністерства не міг умістити великої кількості людей.

Свідок також підкреслив, що якихось незаконних розпоряджень ні від Ю.Луценка, ні від інших осіб за весь час, коли той очолював відомство, не отримував, повідомило агентство УНІАН.

Нагадаємо, що Ю. Луценка затримав 26 грудня 2010 року підрозділ СБУ «Альфа» біля його будинку в Києві. Йому пред’явили обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою груп осіб) і ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення посадових повноважень, що призвело до тяжких наслідків). Окрім іншого, Генеральна прокуратура обвинувачує екс-міністра внутрішніх справ у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці «Україна» 2009 року.