Україна програє в Євросуді

16 грудня 00:00

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 16 українцям 27,716 тисячі євро за невиконання рішень українських судів щодо їхніх справ, говориться в повідомленні суду...

 

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 16 українцям 27,716 тисячі євро за невиконання рішень українських судів щодо їхніх справ, говориться в повідомленні суду. Ці рішення було ухвалено щодо 14 різних справ за скаргами українців. Вони подали скарги до Європейського суду з прав людини на невиконання постанов українських судів про виплату їм грошових компенсацій. Держава не здійснила ці виплати через брак коштів. Частина позивачів скаржилися також на порушення їхніх прав на захист власності й порушення їхніх прав на ефективний судовий захист.

Європейський суд визнав порушення прав позивачів і зобов’язав Україну виплатити їм суми від 1 до 2,720 тис. євро.

Таким чином, від початку року винесено 97 рішень проти України, повідомили «Українські новини». Кількість справ, розглянутих Європейським судом з прав людини стосовно громадян України, зростає рік у рік. 2002-го було винесено одне рішення Європейського суду з прав людини проти України, у 2003-му— 6, у 2004-му — 13.