ТУТ ВАМ НЕ РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО

12 квiтня 00:00

Власникам пітбуль-тер’єрів у бразильському місті Ріо-де-Жанейро, якщо вони хочуть здійснити прог...

 

Власникам пітбуль-тер’єрів у бразильському місті Ріо-де-Жанейро, якщо вони хочуть здійснити прогулянку зі своїм собакою, окрім повідця тепер доведеться обов’язково мати при собі і страховий поліс на солідну суму — $43 тис.

Таке розпорядження підписав мер міста Сесар Майа. Ці гроші стануть компенсацією для жертв можливого нападу пітбулів й інших «потенційно небезпечних собак», говориться в документі. До їхнього числа відносяться ротвейлери, бультер’єри, добермани і так звані філас — бразильський різновид датського дога.

На власників собак, які порушать це розпорядження, накладатимуть штраф у розмірі від $86 до $860, повідомляє «Інтерфакс-Америка».

Як наголошують місцеві ЗМІ, напад пітбуль-тер’єрів на перехожих — дуже поширене явище в Ріо-де-Жанейро. Вони почастішали останнім часом, коли зграї вуличних хуліганів, відомі в місті як «піт-бойз», почали використовувати цих злих псів у ролі своїх спільників. Торік у Ріо-де-Жанейро було навіть створено спеціальний поліцейський підрозділ, завданням якого є контроль за діями таких банд.

Шкода, але в Україні постраждалий у подібних випадках залишається без сатисфакції.