Справа судді

03 квiтня 15:51

Суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Олег Крюковський, якого звинувачують у замаху на вбивство власної сестри, вважає, що у слідства не було підстав порушувати проти нього кримінальну справу...

 

Суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Олег Крюковський, якого звинувачують у замаху на вбивство власної сестри, вважає, що у слідства не було підстав порушувати проти нього кримінальну справу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.Крюковський заявив на прес-конференції в Херсоні. «Я не заперечую, що факт стрілянини по будинку моєї сестри був. Але мене в цей час там не було, про що знають слідчі. Мало того, в постанові про порушення кримінальної справи стосовно мене не було мотивів для таких дій слідства», — сказав суддя. При цьому він не заперечує, що в нього із сестрою існують конфлікти.

О.Крюковський також повідомив, що його власною версією є або інсценування замаху, яке організував чоловік сестри — адвокат, або помста сім’ї. Мстити, на думку судді, могли незадоволені роботою адвоката клієнти.

Як повідомляло «ДТ», 29 травня 2008 року стосовно судді було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України — замах на вбивство подружжя Зварич та їхнього малолітнього сина.

У поданні Генеральної прокуратури України, направленому до Верховного суду, йдеться, що 22 травня 2008 року близько 22.15 О.Крюковський здійснив зблизька понад 10 пострілів по будинку, в якому жила його рідна сестра із сім’єю. 3 грудня 2008 року на підставі зібраних у справі доказів винесено ухвалу про притягнення судді як обвинувачуваного і пред’явлено звинувачення у скоєнні злочину.

Голова Верховного суду В.Онопенко підтримав подання Генеральної прокуратури про згоду на затримання та арешт судді і вніс подання про його арешт на розгляд парламенту.