Співробітники МВС і СБУ звільняються тисячами

17 грудня 18:02

Із наближенням пенсійної реформи співробітники СБУ і МВС масово йдуть у запас. За даними Міністерства внутрішніх справ, рапорти про відставку вже подали вісім тисяч осіб...

 

Із наближенням пенсійної реформи співробітники СБУ і МВС масово йдуть у запас. За даними Міністерства внутрішніх справ, рапорти про відставку вже подали вісім тисяч осіб. Додаткові кошти, які були призначені для інших цілей, підуть на виплати тисячам офіцерів, які звільнилися. Таку думку висловив секретар парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Валерій Бевз.

Пенсійна реформа передбачає припинення виплат дострокових пенсій до досягнення встановленого законом пенсійного віку, а також заморожування спеціальних пільгових пенсій і доплат, які перераховуються з державного бюджету. Для офіцерів це означає, що вони вже не зможуть отримувати пенсію незалежно від віку, прослуживши мінімум 20 років, передає Focus. Кількість співробітників МВС, прокуратури, СБУ, які звільняються, Бевз оцінює тисячами.