Санкція є

15 липня 00:00

Печерський суд Києва дав згоду на обшук будинку колишнього голови Київської обласної державної а...

 

Печерський суд Києва дав згоду на обшук будинку колишнього голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Засухи в селі Ковалівка, що в Київській області, його затримку й примусове припровадження для надання свідчень. Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«Печерський суд спочатку відмовив нам, а потім через добу дав санкцію на обшук, затримку й примусове припровадження пана Засухи», — сказав Луценко. Він зазначив, що міліція наразі не розпочала обшуку будинку у зв’язку з необхідністю врегулювати низку питань із законодавством.

Луценко також зазначив, що як тільки, за оперативними даними, буде встановлено з високим рівнем імовірності, що Засуха перебуває в будинку в Ковалівці, міліція вживе всіх необхідних заходів для його затримки.

За словами Луценка, він на 70% переконаний, що Засуха перебуває в будинку в Ковалівці. Проте надійшла інформація про його можливе перебування за кордоном, і тепер необхідно перевірити її вірогідність. Луценко зазначив, що Засуха підозрюється у скоєнні економічних злочинів в особливо великих розмірах. Він не виключив, що в ході слідства можуть з’явитися нові епізоди й нові фігуранти.

Луценко підкреслив, що Засуха буде затриманий у будь-якому місці, хоч би де він перебував. Міністр зазначив, що дружина Засухи — депутат Верховної Ради Тетяна Засуха, — користуючись депутатською недоторканністю, чинить опір виконанню міліцією рішень суду і підбурює жителів села до опору міліції.

Луценко попереджає жителів села про те, що їхні дії з чинення опору міліції — кримінальні. «Це дуже погана гра, й вона може погано закінчитися не лише для пана Засухи, а й для всіх жителів села... рано чи пізно міліція змушена буде вжити заходів, передбачених законодавством щодо чинення опору міліції. Це адміністративне покарання», — сказав він.

19 січня Леонід Кучма, який обіймав тоді посаду президента, звільнив Засуху з посади голови Київської обласної державної адміністрації.

7 липня Засуха заявила про напад працівників міліції на її будинок у Київській області. 12 липня Інтерпол оголосив у міжнародний розшук Анатолія Засуху.

12 липня депутат Верховної Ради Тетяна Засуха (позафракційна) заявила про намір невідомих убити Анатолія Засуху. Засуха був губернатором Київської області з вересня 1996 року.