Порошенко займеться правоохоронними органами

27 травня 00:00

Президент Віктор Ющенко доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони Петру Порошенку розробити заходи для реформування правоохоронних органів...

 

Президент Віктор Ющенко доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони Петру Порошенку розробити заходи для реформування правоохоронних органів. Про це йдеться в указі Президента. Цим указом Ющенко також призначив Порошенка главою Міжвідомчої комісії з питань реформування правоохоронних органів.

Згідно із затвердженим Президентом положенням, ця комісія — консультативно-дорадчий орган при РНБО, повідомило агентство «Українські новини». Основні завдання комісії — аналіз організації та діяльності правоохоронних органів, підготовка пропозицій з удосконалення їхньої роботи, організація підготовки і розгляд законопроектів із реформи правоохоронної структури. Голову комісії призначає і звільняє Президент.

Комісія має проводити свої засідання не менше ніж один раз на два тижні. Заступником голови комісії Ющенко призначив Юрія Петроченка (заступник секретаря РНБО).

Крім того, до комісії ввійшли віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний, міністр юстиції Роман Зварич, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова Служби безпеки Олександр Турчинов та інші (усього в її складі — 22 особи).

Як відомо, у квітні Президент створив при РНБО комісію з реформування Збройних сил, інших військових формувань і оборонно-промислового комплексу, а також комісію з реформування правоохоронних органів. Він вважає, що робота правоохоронних органів, як і раніше, залишається джерелом невдоволення людей.