Подивляться, хто прийшов...

28 квiтня 00:00

Глава МВС Юрій Луценко обіцяє протягом двох тижнів назвати імена фігурантів кримінальних справ, котрі пройшли у місцеві ради і Верховну Раду...

 

Глава МВС Юрій Луценко обіцяє протягом двох тижнів назвати імена фігурантів кримінальних справ, котрі пройшли у місцеві ради і Верховну Раду.

«Я не хотів би випереджати події сумною статистикою, проте, загальновідомо, що у списках багатьох політичних партій пройшли до представницького мандату багато людей, котрі мають проблеми з МВС і нашими колегами», — підкреслив Ю.Луценко. За його словами, сьогодні в органах прокуратури є понад 200 кримінальних справ, за якими висунуті конкретні обвинувачення депутатам місцевих рад. Керівник МВС підкреслив, що ці справи мають розслідувати і направити до суду, і саме це він розцінюватиме як критерій взаємодії між міліцією і прокуратурою.

Він також повідомив про те, що раніше закликав начальників обласних управлінь МВС активізувати співробітництво з прокурорами областей для активізації розслідування цих справ. «Я підписав відповідні телеграми начальникам обласних управлінь, щоб вони в неформальній або формальній, як краще, обстановці поспілкувалися з прокурорами областей і прискорили цей процес», — повідомив Ю.Луценко.