Не завжди голий розбою боїться

28 квiтня 00:00

Апеляційний суд Чернівецької області 14 квітня засудив тепер уже колишнього голову Коломийського ...

 

Апеляційний суд Чернівецької області 14 квітня засудив тепер уже колишнього голову Коломийського суду Івано-Франківської області до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням суддівського класу за вимагання хабара від підсудного. Про це «Українським новинам» повідомила прес-служба Управління Служби безпеки в Івано-Франківській області.

У серпні 2005 року голову Коломийського суду було затримано співробітниками УСБУ в Івано-Франківській області у своєму службовому кабінеті в момент передачі йому підсудним хабара в 600 доларів США і 350 євро. Голова суду вимагав від підсудного хабара в тисячу доларів США, пообіцявши натомість перекваліфікувати його дії на м’якшу статтю Кримінального кодексу з наступним звільненням підсудного від покарання відповідно до Закону України «Про амністію». Під час обшуку в службовому кабінеті судді було також вилучено 19 тис. дол. США і 1,2 тис. євро.

Генеральною прокуратурою стосовно голови суду порушено кримінальну справу за ст.368 ч.2 (вимагання хабара посадовою особою) Кримінального кодексу.