На захист міліції

24 грудня 19:08

Кількість працівників міліції, які загинули за роки незалежності України, наближається до однієї тисячі...

 

Кількість працівників міліції, які загинули за роки незалежності України, наближається до однієї тисячі. «Лише третина з них вважається такими, які загинули під час охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю, і їхні родини отримують державну допомогу», — відзначила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова у поданні до прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо вжиття заходів із поновлення права працівників органів внутрішніх справ на державні гарантії соціального захисту. При цьому стосовно родин міліціонерів, котрі загинули під час виконання службових обов’язків, діє дискримінаційна норма статті 23 Закону України «Про міліцію», яка залишає їх без допомоги. Подання було направлене 20 грудня, повідомляє УНІАН.

Н.Карпачова вважає за необхідне негайно розглянути в парламенті законопроект про внесення змін до
деяких законодавчих актів з питань соціального захисту від 21 жовтня 2010 року, що має забезпечити належні виплати працівникам міліції за заподіяну шкоду їхньому життю та здоров’ю.

Наголошуючи на тому, що, відповідно до Закону «Про міліцію», держава взяла на себе зобов’язання забезпечувати гарантії соціального захисту працівників органів внутрішніх справ, Омбудсман як суб’єкт цивільного контролю над воєнною організацією та правоохоронними органами держави констатує: стан додержання прав осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ в Україні досі не відповідає вимогам чинного законодавства.

Н.Карпачова сподівається, що влада дослухається до її пропозицій щодо покращення стану дотримання прав людини у діяльності органів внутрішніх справ.