НА ШИРОКУ НОГУ...

05 квiтня 00:00

Працівники столичного управління боротьби з організованою злочинністю і працівники відділу конт...

 

Працівники столичного управління боротьби з організованою злочинністю і працівники відділу контрабанди Київської регіональної митниці на контрольно-пропускному пункті ДАІ на Гостомельському шосе затримали контрабандний вантаж побутової техніки марки «Електролюкс». Вартість партії становила майже 69,5 тисяч євро.

Згодом було встановлено, що до цієї операції причетні четверо громадян — працівників комерційного підприємства, повідомляє агентство УНІАН. Щодо безпосередніх учасників операції порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу про контрабанду.

У ході слідства було отримано додаткову інформацію про контрабандне переміщення цінних товарів через митний кордон України. На Ягодинській митниці затримано 12 вантажівок із контрабандними товарами. Загальна сума вантажу становила понад 700 тисяч євро.

У Києві одним із місць реалізації незаконно завезеного товару виявився відомий оптовий ринок «Санація», що неподалік Центрального вокзалу. Сподіваючись на високий товарооборот, деякі підприємці намагалися отримати швидкий прибуток на продажі контрабандного чаю відомої марки «Батік». Вартість вилученої партії оцінюється в 27 тисяч гривень.

Зараз здійснюються заходи щодо встановлення інших місць збуту товарів, незаконно завезених на територію нашої держави, і розшукуються особи, причетні до цих операцій.