Міліція просить розв’язати їй руки

10 листопада 00:00

Єдиний механізм не допустити ситуації, які виникали останнім часом з екс-губернатором Київської о...

 

Єдиний механізм не допустити ситуації, які виникали останнім часом з екс-губернатором Київської області Анатолієм Засухою та екс-губернатором Сумської області Володимиром Щербанем — це дотримання Конституції України 1996 року в частині надання міліції функції досудового слідства стосовно високих посадових осіб. У цьому переконаний міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, про що він повідомив на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів.

«Тільки-но досудове слідство перейде в руки міліції, незалежно від того, чи є ця людина працівником якогось сільськогосподарського кооперативу або губернатором, або міністром, або робітником заводу, ми спокійно гарантуємо професіоналізм у доведенні справи до суду», — сказав глава МВС.

Ю.Луценко зазначив, що нині може відповідати тільки за ту ділянку роботи, яка йому надана законом. «Він надає нам можливість лише збирати матеріали щодо високих посадових осіб і передавати їх у прокуратуру. Нині ми можемо шукати, але не можемо притягати до відповідальності. Це сумна дійсність, яка не відповідає українській Конституції протягом майже десяти років», — підкреслив Ю.Луценко.