МЕТОДИ

30 червня 00:00

ОСТАННіЙ ДОПИТ П’ятеро працівників міліції, дії яких спричинили самогубство заступника начальника податкової інспекції одного з районів Києва, звільнені з органів, матеріали по них направлені до прокуратури...

 

ОСТАННіЙ ДОПИТ

П’ятеро працівників міліції, дії яких спричинили самогубство заступника начальника податкової інспекції одного з районів Києва, звільнені з органів, матеріали по них направлені до прокуратури. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко в інтерв’ю журналістам у середу в Києві.

Заступник начальника податкової інспекції одного з районів Києва був затриманий зі своїм колегою під час отримання хабара. За телефоном міліції «02» до чергової частини надійшло повідомлення від одного з приватних підприємців про те, що в Московському районі працівники податкової інспекції одержали від нього гроші в сумі 1,5 тисячі гривень (близько $280), нібито за зниження штрафних санкцій. Для перевірки заяви створили слідчу групу, що прибула на місце і затримала двох працівників податкової інспекції. Під час обшуку в присутності понятих у затриманих були вилучені отримані від заявника гроші — 600 і 900 гривень. Затриманих привезли в Головне управління МВС у Києві для проведення слідчих дій. Під час допиту у вівторок один із них раптово кинувся до вікна й вистрибнув із шостого поверху. За цим фактом прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу.

Коментуючи дії правоохоронних органів із затримання співробітника податкової інспекції за одержання хабара, Ю.Кравченко підкреслив: «Я як міністр засуджую дії міліції, тому що вони в першу чергу були спрямовані на грубе порушення особистих прав».

Міністр також заявив, що підтвердить свою позицію конкретними діями.

КЛУБ ГЕНПРОКУРОРіВ

У четвер у Москві в «Президент-готелі» відкрилося чергове засідання Координаційної ради генеральних прокурорів держав — учасниць СНД. У засіданні беруть участь генеральні прокурори Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, України. До порядку денного включені питання з найважливіших аспектів співпраці прокуратур країн СНД. Зокрема, планується обговорити питання організації взаємодії в боротьбі із злочинністю в сфері економіки. Намічено розгляд проекту нової редакції Конвенції про правову допомогу та правові відносини з цивільних, сімейних і кримінальних справ, а також Концепції та проекту модельного закону СНД про прокуратуру.