Мельниченко неправий?

20 сiчня 00:00

Деснянський районний суд Києва задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Литвина до колишнього майора президентської охорони Миколи Мельниченка про захист честі та гідності...

 

Деснянський районний суд Києва задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Литвина до колишнього майора президентської охорони Миколи Мельниченка про захист честі та гідності. Про це йдеться в рішенні Деснянського районного суду Києва від 17 січня.

Суд вирішив, що поширені в засобах масової інформації висловлювання Мельниченка на адресу Литвина принижують честь і гідність спікера Ради. Суд зобов’язав Мельниченка у 15-денний термін на прес-конференції спростувати поширену ним інформацію й попросити вибачення в Литвина за заподіяну моральну шкоду. Суд також зобов’язав Мельниченка виплатити Литвину судові витрати на суму 17 гривень. Як відомо, Литвин подав у суд на Мельниченка позов про захист честі та гідності й компенсації моральної шкоди за ряд висловлень. 30 листопада Мельниченко повернувся в Україну зі США, де він перебував із травня 2001 року. Він назвав однією з причин свого повернення в Україну початок суду у справі Гонгадзе. Прибувши в Україну, екс-майор заявив, що колишній президент Леонід Кучма і Литвин причетні до керування організованим злочинним угрупованням. Він також обвинуватив Литвина в перешкоджанні розслідуванню вбивства Гонгадзе та пов’язаних із цим інших резонансних кримінальних справ.