Довічне не загрожує

20 листопада 17:23

Хабарники довічно не сидітимуть. Верховна Рада України не змогла подолати вето президента України на Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву»...

 

Хабарники довічно не сидітимуть. Верховна Рада України не змогла подолати вето президента України на Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву». Як передає «ЛІГАБізнесІнформ», за подолання вето президента проголосували 213 народних депутатів із 300 необхідних: 19 — від Партії регіонів, 134 — від БЮТ, 12 — «НУ—НС«, 27 — КПУ, 19 депутатів від Блоку Литвина і двоє позафракційних.

Закон передбачав за хабар у великому й особливо великому розмірі основне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Окрім того, передбачалася безальтернативна міра покарання: довічне ув’язнення з конфіскацією майна за такі злочини, як явно незаконне затримання, позбавлення волі, винесення суддею явно неправосудного рішення, поєднаного з отриманням хабара у великому або особливо великому розмірі.