ДІТКИ В КЛІТЦІ

19 квiтня 00:00

Органи британського правосуддя зможуть застосовувати превентивне тюремне ув’язнення до підлітків 12—16 років, які здійснили вуличні злочини й перебувають в очікуванні суду...

 

Органи британського правосуддя зможуть застосовувати превентивне тюремне ув’язнення до підлітків 12—16 років, які здійснили вуличні злочини й перебувають в очікуванні суду. Про це заявив міністр внутрішніх справ Великобританії Девід Бланкетт.

Дотепер подібні заходи застосовувалися лише до неповнолітніх осіб, які здійснили тяжкі злочини або сексуальне насильство. Урядова ініціатива з протистояння посиленню злочинності серед молоді набере сили на території всієї країни у вересні. У її рамках, приміром, також буде організоване поліцейське патрулювання зон відпочинку біля коледжів, відомих серйозними дисциплінарними проблемами. Д.Бланкетт визнав, що міністерство фінансів Великобританії має знайти кошти для фінансування центрів затримки підлітків. За даними влади, ув’язнення кожного затриманого становить 13 тис. фунтів стерлінгів на місяць (20,8 тис. євро), повідомило агентство «Інтерфакс-Європа». Тим часом, за словами спостерігачів, нові заходи можуть створити додаткові труднощі в спеціальних центрах, в яких уже нині перебуває і без того велика кількість молоді.