«Бюро замовлень» закрито

29 грудня 00:00

Міліція затримала групу з 11 чоловік за підозрою у скоєнні убивств 57 чоловік, повідомила прес-служба обласного відділення Міністерства внутрішніх справ Донецької області...

 

Міліція затримала групу з 11 чоловік за підозрою у скоєнні убивств 57 чоловік, повідомила прес-служба обласного відділення Міністерства внутрішніх справ Донецької області. Лідером затриманих був Гіві Немсадзе. Затримані підозрюються в замовних убивствах, розбійних нападах, здирстві.

Група, за даними міліції, також контролювала ринки металу, виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, ігорний бізнес. Вона ділилася на дві частини: одна займалася скоєнням злочинів загальнокримінального характеру, інша контролювала фінансово-економічну діяльність різних комерційних структур, зокрема, створених самим угрупованням.

У затриманої групи, за даними міліції, були налагоджені корумповані зв’язки з державними службовцями різного рангу, у тому числі й у правоохоронних органах. Члени групи підозрюються у скоєнні з 1990 по 2002 рік серії резонансних убивств під замовлення, що базувалися на поділі кримінальних сфер впливу, із використанням вогнепальної зброї. На даний момент міліція затримала 11 членів угруповання, двоє з яких були затримані на території Росії.

У місцях проживання затриманих, а також у підконтрольних їм комерційних структурах міліція провела більш як 200 санкціонованих обшуків, у результаті яких було знайдено бухгалтерську документацію, інші речові докази, а також велику кількість вогнепальної зброї, набоїв і вибухівки.

З огляду на міжрегіональний і міждержавний масштаб скоєних злочинів, розслідуванням кримінальної справи за серією вбивств, а також установленням корумпованих зв’язків банди займаються МВС і Генеральна прокуратура.