База даних хабарників

26 червня 14:56

Народний депутат від блоку «НУ—НС» Анатолій Гриценко вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонує створити єдину базу даних на хабарників...

 

Народний депутат від блоку «НУ—НС» Анатолій Гриценко вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонує створити єдину базу даних на хабарників.

Політик зазначив, що сьогодні в законодавстві є багато пом’якшувальних обставин, які дозволяють хабарникові заплатити лише 400 грн. штрафу і не сідати за грати. «Після цього він навіть може піти на підвищення в інше міністерство, адже там не знають про те, що він хабарник. Саме тому я вніс законопроект, який передбачає створення єдиної бази даних для обліку всіх хабарників, щоб людина, котру впіймали «на гарячому» в одному місці, не пішла на підвищення в іншому», — підкреслив він.

За словами А.Гриценка, такого рівня корупції, якого вона сягнула сьогодні в Україні, немає в жодній із європейських держав. «Проблема корупції та хабарництва вже давно стала загрозою національній безпеці, і дивитися на це спокійно ні я, ні інші народні депутати не будемо», — підкреслив політик.

Раніше комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення підтримати подолання президентського вето на законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо протидії хабарництву)», підготовлений народним депутатом А.Гриценком.