КАВА ПРОТИ ДІАБЕТУ

15 листопада 00:00

Кофеїн, відомий своєю здатністю знижувати чутливість до інсуліну, як виявилося, у профілактичному плані має певні переваги...

 

Кофеїн, відомий своєю здатністю знижувати чутливість до інсуліну, як виявилося, у профілактичному плані має певні переваги. Голландські науковці, котрі протягом тривалого періоду спостерігали за великою групою (17 111 чоловік) чоловіків і жінок віком від 30 до 60 років, виявили: вживання у день 5—7 філіжанок кави на 50 відсотків знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Роб ван Дамм і Едіт Фескенс провели найретельніше анкетування великої групи людей, виключивши при цьому вагітних і тих, хто вже мав цукровий діабет. За час спостереження за піддослідними було діагностовано 306 випадків захворювання на цукровий діабет. При цьому, як повідомляє публікація в журналі The Lancet, достовірна кореляція була виявлена саме з кількістю споживаної кави, хоча відстежувалося ще багато інших параметрів.