ЛИХО З РОЗУМУ? НІ, НАГОРОДА!

Автор : Ольга Вауліна
18 травня 00:00

Грибоєдовське «Лихо з розуму» мій освічений сучасник трактує по-своєму: від розуму, звісно, також клопоту не збудешся, але без нього — зовсім зле...

 

Грибоєдовське «Лихо з розуму» мій освічений сучасник трактує по-своєму: від розуму, звісно, також клопоту не збудешся, але без нього — зовсім зле.

Спробу зупинити «відплив мізків» на ранній стадії недавно розпочало Міністерство освіти і науки України разом з українським web-проектом «Авантпорт». Вони заснували спеціальну стипендію для студентів технічних вузів, котрі навчаються комп’ютерних спеціальностей.

Отже, віднині студенти дев’ятнадцяти вузів Києва, Ужгорода, Харкова, Чернівців, Дніпропетровська, Донецька, Кривого Рога, Житомира, Запоріжжя, починаючи з третього курсу, разом зі знаннями одержуватимуть і додаткову винагороду (у розмірі 100 грн.) за свої старання.

Досі технічна освіта в Україні не привертала уваги інвесторів і меценатів. За словами заступника міністра освіти і науки Михайла Степка, виділені на освіту гранти переважно стосувалися гуманітарної сфери. Віднині завдяки хай і незначній, проте істотній для студента матеріальній щомісячній підтримці українські технічні таланти відчують свою затребуваність на батьківщині.