Зміни до Податкового кодексу Рада прийме до кінця поточної сесії

16 березня 15:59

Зміни до Податкового кодексу Верховна Рада України прийме до кінця поточної сесії.

 

Такий прогноз у ході засідання комітету Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики висловив глава комітету, народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутиннік.
Сьогодні в ході засідання комітет прийняв рішення рекомендувати Раді прийняти за основу проект закону № 8217 "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів".
За словами В. Хомутинніка, цей законопроект розроблено з метою правового регулювання проблемних питань, що негативно впливають на діяльність суб'єктів підприємницької діяльності та платників податків у цілому.
Зміни, які планується прийняти, безпосередньо стосуються надання можливості здешевлення вартості зерна для проведення державних закупівель.
Законопроект передбачає надання податкових пільг підприємствам, які займаються таким видом діяльності. Також деякі норми змін до Податкового кодексу виступають стимуляторами діяльності підприємств, що займаються виготовленням альтернативних джерел енергії.
Як зазначив голова комітету, даний законопроект буде винесено на перше читання на початку квітня, і прийнято в цілому до кінця поточної сесії. Народний депутат зазначив, що після першого читання даного законопроекту доопрацьовувати його буде спеціально створена робоча група.
За матеріалами РБК-Україна