Жеваго програв ліквідатору банку "Фінанси та кредит" 230 млн гривень

11 червня 14:12

Обсяг позовних вимог до групи "КрАЗ" перевищує три мільярди гривень.

 

Господарський суд Полтавської області задовольнив позовні вимоги ліквідатора банку "Фінанси та кредит" щодо стягнення 219,9 млн гривень з ПрАТ "Авторадіатор" та ще 10,5 млн гривень – солідарно з цього підприємства і ПрАТ "АвтоКрАЗ", повідомляє "Finbalance".

ПрАТ "АвтоКрАЗ" є поручителем у кредитному договорі №1269-09 від 10 лютого 2009 року.

При цьому ПрАТ "Авторадіатор" входить у групу "КрАЗ", підконтрольну українському бізнесмену, народному депутату, мажоритарію і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo, мажоритарному акціонеру банку "Фінанси та кредит" Костянтину Жеваго.

За даними видання, обсяг позовних вимог до групи "КрАЗ" перевищує три млрд гривень.

Нагадаємо, що тимчасова адміністрація була введена в банк "Фінанси та Кредит" у вересні 2015 року. За даними Фонду гарантування, коли в банк "Фінанси та кредит" була введена тимчасова адміністрація, обсяг вкладів фізосіб у ньому становив 17 млрд гривень, а юросіб – чотири млрд гривень.

На 1 березня 2017 року вкладникам банку "Фінанси та кредит" у рамках гарантійної суми виплачено 9,9 млрд гривень (94,8% запланованих виплат). За даними НБУ, з 29 млрд гривень кредитного портфелю банку "Фінанси та кредит" 22 млрд гривень - це позики, пов'язані з Жеваго.

Раніше в інтерв'ю DT.UA екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарєва спростувала чутки про дроблення вкладів у банку "Фінанси та Кредит". За її словами, за місяць, протягом якого банк "Фінанси та Кредит" формально не був проблемним, кошти з нього не виводилися.