Зеленський запропонував єгипетській компанії інвестувати в Україну

21 листопада 23:55

Президент звернув увагу єгиптян на відкриття земельного ринку і банківський сектор.

 

Президент Володимир Зеленський обговорив з виконавчим головою компанії Orascom Investment Holding Нагіном Онсі Савірісом залучення інвестицій в економіку України. Про це інформує прес-служба президента.

"Єгипетський бізнесмен зазначив, що радий можливості поспілкуватися з главою Української держави і розповісти йому про свою діяльність. Він повідомив, що цікавиться можливістю інвестувати в Україну", - йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Савірісу за проявлену ініціативу та інтерес до інвестиційних можливостей України.

"Я чув, що ви протягом декількох років цікавилися інвестиційними можливостями в Україні, але не наважувалися (почати роботу). Зараз найкращий для цього час", - сказав президент.

Він розповів про оновлення українського парламенту і формування нового уряду, що, на переконання Зеленського, "дозволить реалізувати структурні реформи в короткі терміни для досягнення економічного буму в країні протягом найближчих 5 років".

"Я не раз заявляв інвесторам і нашим міжнародним партнерам, що буду особисто захищати іноземні інвестиції в Україну, а уряд і парламент працюють над створенням сприятливого бізнес-клімату в нашій країні", - заявив президент України.

Серед основних змін в Україні глава держави назвав земельну реформу. Зеленський також запропонував бізнесмену розглянути можливість інвестування у банківський сектор України.

У минулому році в Україні було реалізовано 618 міжнародних проектів на загальну суму 6,6 мільярдів доларів. Найбільшими донорами при цьому були США (більше 2 мільярдів доларів, 124 проекту), ЄБРР (759,7 млн доларів, 44 проекту), ЄС (522,3 млн,235 проектів), Німеччина (386,9 млн, 39 проектів), Канада (152,3 млн, 18 проектів).