Зеленський розраховує домовитися з Росією щодо газу у вересні

09 липня 00:45

Президент вважає, що це питання не варто відкладати в довгий ящик.

 

Президент Володимир Зеленський наполягає на проведенні тристоронніх перемовин по газу з Росією у вересні, оскільки це питання енергетичної безпеки країни. Про це він сказав в ході 21-го саміту "Україна-ЄС", передають Українські Новини.

"Наскільки я знаю, хочуть продовжувати цю розмову в грудні, але це енергетична безпека України. Я сказав свою позицію і позицію нашої команди, що саме у вересні ми хочемо вже сідати за стіл і вирішити це питання. Я думаю, що ми вирішимо", - сказав він.

Раніше заступник голови Єврокомісії у справах Енергосоюзу Марош Шефчович заявляв про те, що тристоронні перговоры по газу можуть відбутися у другій половині вересня.

Як відомо, у травні Росія відмовилася проводити тристоронні переговори по газу. В Наку припускають, що "Газпром" може припинити транзит газу через територію України в січні 2020 року, після того як закінчиться термін чинного контракту.

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович уточнив, що запропонував "Нафтогазу" і "Газпрому" підписати контракт терміном не менш як на 10 років.