За пошук нового глави "Укрзалізниця" заплатить понад 800 тисяч гривень

12 лютого 15:58

До пошуку керівника УЗ залучили міжнародну компанію Boyden.

 

Вартість послуг з пошуку та відбору кандидатів на посаду глави "Укрзалізниці" міжнародної компанії Boyden складе 837,5 тисяч гривень. Про це повідомляє офіційний майданчик Prozzoro Zakupki.ua.

Згідно з інформацією на сайті, послуги будуть надані до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, вчора, 11 лютого, наглядова рада "Укрзалізниці" повідомив про початок процесу конкурсного відбору на посаду голови правління компанії.

29 січня Кабмін погодив звільнення глави "Укрзалізниці" Євгенія Кравцова у межах "перезавантаження" перевізника.

Наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала як розірвання контракту з Кравцовим, так і переведення його на роботу в Мінінфраструктури. У підсумку Кравцова звільнили без переведення.

Звільненню Кравцова та "перезавантаженню УЗ" передувало підписання у Давосі "Меморандуму про взаєморозуміння" між Міністерством інфраструктури України і німецькою Deutsche Bahn.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук навіть заявив, що Україна планує передати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn АТ "Укрзалізниця" в управління на 10 років. Однак у Deutsche Bahn офіційно спростували заяву прем'єра: "Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn буде надавати "Укрзалізниці" консультативні послуги", - зазначили в компанії.