З початку місяця на виплату субсидій спрямовано 350 млн грн

18 березня 15:36

У Кабміні вважають, що це сприятиме ефективному використанню енергоресурсів.

 

Українцям виплатили понад 350 млн грн в рамках програми монетизації субсидій. Про це повідомляє прес-служба уряду з посиланням на заяву прем'єра Володимира Гройсмана.

"Ми вже виплатили понад 350 млн грн субсидій. Процес пішов... Фактично, до нового опалювального сезону прийдемо з працюючою системою", - зазначив він.

Перевагою нової системи Гройсман назвав можливість ефективно використовувати ресурси і зекономлені на комунальних платежах залишати гроші на власні потреби.

Як повідомлялося, в березні заробили два паралельних механізми монетизації субсидій - виплата коштів готівкою, перерахування коштів на картку, якими користувач повинен буде розплатитися за ЖКГ-послуги. У Кабміні спрогнозували, що середній розмір готівкової субсидії складе 1,5 тис грн, кошти на оплату ЖКГ живими грошима отримають 3 мільйона 742 тисячі домогосподарств.

У бюджеті на 2019 рік передбачено 55 млрд грн на субсидії, що на 18 мільярдів менше, ніж у минулому році. Детальніше про монетизації субсидій читайте у матеріалі Юлії Самаєвої та Алли Котляр "Живими грошима" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".