З Одеси до Риму буде літати італійський лоукост

09 квiтня 21:51

Конкуренція між авіакомпаніями дає вибір пасажирам.

 

Міжнародний аеропорт "Одеса" незабаром поповниться ще одним лоукостом до Італії.

Італійська лоукост Ernest Airlines запустить прямі рейси з Одеси до Риму. Інформація про це з'явилася на сайті авіакомпанії, передає Пушкінська.

Перший політ з Одеси до Риму запланувано на 19 квітня. Рейси відбуватимуться двічі на тиждень. З Одеси до Риму лоукост буде літати щоп'ятниці і щонеділі, а з Риму в Одесу - кожен четвер і неділю.

Квитки вже можна придбати на сайті flyernest.com. В один бік їх можна придбати від 23 євро, а в обидва від 73 до 93 євро. Є квитки на багато дат у квітні і з червня 2019 року.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував запуск ще двох лоукостерів - Wizz Air і ірландської Ryanair з Одеси вже влітку цього року.

"Я думаю, що ми зможемо вітати лоукост-авіакомпанії Ryanair і Wizz Air в Одесі вже влітку цього року", - сказав він.

Як повідомлялося, новий міжнародний термінал аеропорту "Одеса" зможе обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину або близько 3 млн пасажирів в рік. Його площа становитиме понад 30 тис. кв. м, що відповідає п'яти футбольним полям. Тут буде чотири телескопічних трапи і 1300 паркувальних місць. У планах аеропорту – співпраця з 23 авіакомпаніями, які будуть виконувати прямі рейси з Одеси за 30 напрямками.

Міжнародний аеропорт "Одеса" входить в трійку найбільших аеропортів України. Його пасажиропотік перевищує 1 млн пасажирів в рік. Аеропорт здатний приймати повітряні судна коду 4D і нижче, а також вертольоти всіх типів.