З кожного новорічного столу українці викинуть продуктів на 200 грн

02 сiчня 13:48

У 39% міських жителів України зазвичай псується мінімум до 5% їжі, водночас 15% жителів викидають понад 30% новорічних продуктів.

 

Кількість харчових відходів кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 грн, або 18% прожиткового мінімуму 2013 року, повідомляє агентство AgriSurvey. Щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім'ї значно вищі, однак вони досягають лише 6% прожиткового мінімуму британця.

"Для порівняння: такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів'є" у розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі становить 30,1 тис. тонн "Олів'є" в цілому по країні", - вважає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.

За результатами дослідження AgriSurvey, зазначене блюдо присутній на новорічному столі у 67% міського населення України (незалежно від віку і статі).

Квіт зазначила, що у 39% міських жителів країни зазвичай псується мінімум до 5% їжі, у той же час 15% жителів викидають понад 30% новорічних продуктів. Найбільш марнотратними, за її словами, є молодь і люди, які святкують Новий рік у великих компаніях.

під час новорічних свят буде викинуто продуктів харчування на 1 млрд грн, підрахували в AgriSurvey. !zn

Читайте також:

Новорічний салат олів'є за рік суттєво подорожчав

Українці розповіли, чого хотіли б у Новому році, - опитування

В Самарі дітей відгородили від Діда Мороза ґратами