З аеропорту "Бориспіль" УЗ запускає нічний експрес

23 жовтня 23:14

У нічний час прибуває до десятка рейсів - пасажирам не потрібно буде сидіти в аеропорту до ранку

 

Укрзалізниця виконала свою обіцянку: в аеропорт "Бориспіль" буде відправлятися додатковий експрес - напрям виявився надпопулярним. Для зручності пасажирів, які прилітають нічними рейсами, експрес відправляється вночі - людям не потрібно чекати до ранку після прильоту.

"Як і обіцяли, продовжуємо адаптувати графік руху бориспільських експресів для максимальної зручності пасажирів. Починаючи з 27 жовтня в експериментальному режимі призначаємо додатковий поїзд, що відправлятиметься (розклад руху тут - ред.) з аеропорту "Бориспіль" близько третьої години ночі. Ми бачимо попит на перевезення в цей час, адже орієнтовно з першої до другої години ночі в аеропорту підвищений трафік – прибуває до десяти рейсів", - повідомив Євген Кравцов.

З 27 жовтня Kyiv Boryspil Express № 805 курсуватиме щоденно, відправлення зі станції Бориспіль-Аеропорт о 02:47 та прибуття на ст. Київ – Пасажирський о 03:28.

Як повідомлялося раніше, до кінця цього року Укрзалізниця планує відкрити на маршруті бориспільського експресу станцію Видубичі та запустити новий поїзд українського виробництва. Наразі на маршруті курсують поїзди PESA.

Нагадаємо, що Kyiv Boryspil Express між Центральним залізничним вокзалом ст. Київ-Пасажирський та Міжнародним аеропортом "Бориспіль" курсує з 30 листопада 2018 року та за цей час перевіз понад 800 тис. пасажирів.

За станом на 21 жовтня аеропорт "Бориспіль" обслужив 12 633 тисячі пасажирів, а це вже більше, ніж за весь 2018 рік.

Нагадаємо, що 28 березня Кабінет міністрів України схвалив розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль". В лютому прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив про те, що електричку до аеропорту "Бориспіль" побудують за півроку.

30 листопада АТ "Укрзалізниця" відправила у перший рейс цілодобовий ж/д експрес за маршрутом "Київ-Пасажирський" - Дарниця - "Бориспіль-Аеропорт".