ЄС виділить 620 мільйонів євро на реформи в Україні

19 грудня 18:36

Безповоротна фінансова допомога на реформу держслужби складе 104 мільйони євро.

 

Україна і Європейський Союз в особі Європейського інвестиційного банку в понеділок, 19 грудня, підписали низку угод, які передбачають надання Україні 620 мільйонів євро в рамках загального пакету фінансової допомоги ЄС у розмірі 3 мільярдів євро.

Як повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, залучені кошти будуть спрямовані на інфраструктурні проекти та підвищення енергоефективності.

"Підписані сьогодні Меоморандум про співпрацю і ще чотири угоди з Еропейским інвестиційним банком дають можливість залучити 620 мільйонів євро кредитних ресурсів на модернізацію української залізниці та аграрної логістичної інфраструктури, поліпшення енергоефективності окремих українських вищих навчальних закладів, а також на фінансову підтримку малих і середніх підприємств", – сказано в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці глави уряду в Facebook ввечері в понеділок, 19 грудня.

У понеділок також було підписано угоду з Європейською Комісією про надання Україні 104 мільйонів євро безповоротної фінансової допомоги на реформу державної служби.

У середині жовтня Європейський Союз повідомив про готовність до кінця 2016 року запустити програму підтримки реформування держслужби в Україні, рассчитаную до 2020 року, з обсягом фінансування 104 мільйони євро, 90 мільйонів з яких будуть спрямовані на пряму бюджетну підтримку підвищення зарплат чиновників.

Детальніше про реформу держслужби і про посади держсекретарів у міністерствах читайте в статті Ігоря Коліушка та Вікторії Дерець "Державні секретарі міністерств: старт нової управлінської реформи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".