ЄС остаточно затвердив виділення мільярд євро макрофинансирования Україні

26 червня 11:51

Європейська комісія повинна підготувати меморандум про надання коштів.

 

Рада Європейського Союзу у вівторок, 26 червня, затвердила виділення Україні одного мільярда євро макрофінансування Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради ЄС на офіційній сторінці в Twitter.

"Сьогодні Рада ЄС прийняла 1 млрд євро нових кредитів для покриття фінансових потреб України і підтримки економічної стабілізації і програми структурних реформ", - йдеться в повідомленні.

Тепер рішення Єврокомісія, консультуючись із Радою ЄС, підготує меморандум про надання допомоги. Після чого меморандум потребує ратифікації українського парламенту.

Повідомлялося, що Європейський парламент більшістю голосів підтримав пропозицію Єврокомісії про виділення нової програми макрофінансування Євросоюзу для України в обсязі 1 млрд. євро.

Раніше в Європарламенті в комітеті у закордонних справах 16 травня проголосували за надання макрофінансування Україні, загальна сума якого становить 1 мільярд євро.

Україна вже отримала два транші ЄК на загальну суму 1,2 млрд євро з передбачених 1,8 млрд євро. Термін попередньої програми закінчився 4 січня 2018 року.