ЄІБ профінансує 10 проектів в Україні

21 лютого 19:33

Банк зацікавлений у проектах будівництва доріг і сфері АПК.

 

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) обговорює з українськими партнерами з державного сектора можливість фінансування 10 проектів в 2020 році, повідомив голова представництва банку в Україні Жан-Ерік де Загон під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, серед обговорюваних проектів - розвиток аеропорту "Бориспіль", траса М14 Маріуполь-Херсон, безпека на дорогах, розвиток міського громадського транспорту, інвестиційна програма "Укрпошти", завершення будівництва Ташлицької ГЕС.

Крім того, обговорюється програма раннього відновлення України, проект покращення енергоефективності у муніципальних будинках, проект створення в країні центрів професійно-технічної освіти і навчання, а також посилення безпеки газопостачання.

Загон також повідомив, що в 2019 році ЄІБ профінансував в Україні проекти на загальну суму EUR 540 млн. За його словами, мова йде про два проекти: реконструкція автошляхів в Україні на суму EUR 450 млн і фінансуванні проектів аграрної групи "Кернел" на EUR 90 млн.

Раніше повідомлялося про те, що тендер на добудову мосту-довгобуду в Запоріжжі виграла турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat, вона запропонувала 11,9 мільярда гривень, початкова ціна на аукціоні становила 12,3 мільярда гривень.