ЄІБ надасть Україні 75 млн євро кредиту на безпеку доріг

10 липня 20:38

Кошти будуть витрачені на поліпшення транспортної інфраструктури в семи містах України.

 

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надає Україні кредит у розмірі 75 млн євро у вигляді інвестицій у безпеку доріг п'яти українських міст: Дніпра, Харкова, Києва, Львова і Одеси. Про це інформує прес-служба представництва ЄС в Україні.

"На підготовку проекту, посилення потенціалу та моніторинг Інвестиційний інструмент сусідства (NIF) надає грант ЄС у розмірі 42,5 млн євро. Кредит ЄІБ зможе доповнити грант Євросоюзу, надаючи більше ресурсів для сприяння модернізації ключової міської інфраструктури", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, кредит виділяється на усунення небезпечних ділянок доріг завдяки поліпшенню зв'язків і більш сучасних магістральних систем, а також модернізації транспортних розв'язок, перехресть і вуличної інфраструктури. Крім того, інвестиції поліпшать доступ місцевого населення до громадського транспорту. Також передбачено створення безпечної велосипедної та пішохідної мережі, міського транспортного планування, впровадження зменшення дозволеної швидкості в житлових районах і шкільних зонах, а також IT-систем регулювання транспортної безпеки.

"Кредит банку допоможе зробити найбільші українські міста безпечними і комфортними для життя завдяки поліпшенню міського простору, а також дорожньої та транспортної систем. Таким чином ці міста стануть більш привабливими для своїх мешканців, відвідувачів і бізнесу, одночасно сприяючи економічному зростанню", - прокоментував кредитну програму віце-президент ЄІБ Вазіл Гудак.

Наголошується, що організатором проекту є Міністерство інфраструктури України, а кінцевими одержувачами фінансування ЄІБ - органи місцевої влади вищезгаданих міст.

Нагадаємо, в Києві планується розпочати роботи з реконструкції Паркової дороги. Роботи будуть виконуватися у три етапи з повним закриттям руху на відповідній ділянці.