ЄБРР видасть в 2019 році 160 грантів малому і середньому українському бізнесу

19 лютого 18:01

Банк залишається найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні.

 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) на 2019 рік передбачив близько 160 грантових проектів для підтримки малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на керівника цього напрямку ЄБРР Катерину Рігг.

"Ми продовжуємо йти глибше в секторальних напрямках і працюємо більше по тренінгам, модульним курсів. Приміром, в агросекторі великий бізнес буде працювати з університетами, щоб організувати курси підвищення кваліфікації", - сказала представник ЄБРР.

За її словами, з 2010 року кількість супроводжуваних банком консалтингових проектів для трансформації МСБ досягла тисячі, і найактивнішими стали компанії харчової промисловості і торгівлі.

За послуги міжнародних консультантів, які в середньому коштують 60 000 євро, компанія платить всього 16% від цієї суми, а решту відшкодовує ЄБРР.

Претендувати на підтримку ЄБРР можуть офіційно зареєстровані підприємства з гарною діловою репутацією, штатом від 10 до 250 співробітників, що працюють більше двох років і більш ніж на 50% належать громадянам України.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Відповідно до угоди ЄБРР з ЄС, підписаною в 2016 році, банк отримав 40 млн євро для фінансування інформаційно-консультаційної підтримки малого та середнього бізнесу в Україні. В рамках цього проекту ЄБРР відкрив по Україні 15 регіональних центрів інформаційної підтримки бізнесу.

Раніше ЄБРР анонсував про плани реалізувати в Україні 10-15 проектів з біоенергетики. Бюджет проектів може скласти 70-80 мільйонів євро.