ЄБРР порахував, скільки в економіку України надходить від трудової міграції

10 травня 16:32

Оцінка ЄБРР збіглася з підрахунками НБУ.

 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) оцінив приплив грошових переказів в Україну в 2017 році з інших країн на рівні 8,5% валового внутрішнього продукту (ВВП) (близько $ 10 млрд). Такий результат обумовлений активізацією трудової міграції з України в останні роки. Про це повідомляється в огляді банку, передає УНІАН.

При цьому в ЄБРР зазначили, що в 2017 році експорт товарів і послуг з України дещо зріс у реальному вираженні після падіння п'ять років поспіль.

Раніше Національний банк оцінював обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2017 році до $ 9,3 млрд, або 8,4% у відношенні до ВВП.

Повідомлялося, що ЄБРР залишив без змін попередній прогноз зростання економіки України в 2018 році на рівні 3%. ЄБРР також очікує збереження відповідного темпу зростання в 2019 році.

Згідно з результатами дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення DT.UA 29,1% населення України замислювалися над тим, щоб виїхати з країни. У той же час 6,3% готові це зробити і вже вживають необхідних заходів.

Детальніше про міграційні настрої громадян України читайте у спецпроекті Юлії Мостової і Сергія Рахманіна "Кровотеча" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".