Яресько назвала двох кандидатів на пост голови ДФС

01 травня 02:38

Всього в конкурсі брали участь 67 кандидатів.

 

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила, що рада по відбору кандидатури на посаду голови Державної фіскальної служби представить на розгляд глави уряду дві кандидатури.

Про це вона написала на своїй сторінці в Тwitter.

"Рада по відбору кандидатури на посаду голови ДФС представить на розгляд прем'єра дві кандидатури на цю посаду: Андрій Коломієць і Роман Насиров. Спасибі всім 67 кандидатам, які брали участь у конкурсі. Особлива подяка членам Ради", - зазначила Яресько.

Експерти прийшли до висновку, що найбільш сильними фігурами серед списку кандидатів вважалися три депутата від фракції БПП: члени комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Оксана Продан і Ніна Южаніна, а також голова цього комітету Роман Насиров.

Насиров в минулому інвестиційний банкір. Його називають людиною олігарха Ігоря Коломойського.

Разом з тим, нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Оксана Продан заявила, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк знизив конкурс на посаду голови Державної фіскальної служби України.

За словами депутата, вона подавалася на відкритий конкурс, поважаючи членів Ради з конкурсного відбору та сподіваючись, що настав час зміни корупційної системи. "Однак Яценюк заблокував її кандидатуру", - йдеться у повідомленні.

За словами нардепа, саме Яценюк особисто був проти її кандидатури і наполіг на спотворенні та нівелюванні відкритого конкурсу, на недопущенні зміни існуючої каральної та корупційної фіскальної служби.

Нагадаємо, 23 березня голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус попросив прем'єра Арсенія Яценюка про відставку.

Раніше повідомлялося, що у фінал конкурсу на посаду голови ДФС пройшло 12 кандидатів.