Японія виділила кредит в 1,1 млрд дол. на реконструкцію Бортницької станції аерації

11 червня 18:56

Проект комплексної реконструкції споруд Бортницької станції аерації розрахований на вісім років.

 

Віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема обговорив з послом Японії в Україні Тоічі Саката проект комплексної реконструкції очисних споруд Бортницької станції аерації у Києві, на фінансування якого уряд Японії виділив 1,1 млрд доларів.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра, сторони висловили сподівання, що найближчим часом відбудеться церемонія обміну документами між урядами України і Японії, після чого розпочнеться реалізація проекту.

23 квітня поточного року віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та комунального господарства України Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів України затвердив проектну документацію по реконструкції БСА в Києві вартістю близько 10,5 млрд грн. При цьому Гройсман нагадав, що уряд Японії заявив про готовність надати Україні кредит на модернізацію БСА під 0,1% на термін 40 років.

17 квітня, Мінрегіон з посиланням Саката Тоічі повідомив, що уряд Японії ухвалив рішення надати Україні в рамках фінансової допомоги кредит у розмірі до 1,5 млрд доларів на реалізацію низки програм, у т. ч. 1,1 млрд доларів - на модернізацію БСА у Києві в рамках програми Офіційної допомоги розвитку.

Проект комплексної реконструкції споруд очищення стічних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів на БСА розроблений Мінрегіоном спільно з КМДА. Термін реалізації проекту - 8 років. !zn

Читайте також:

Японські інвестори готові надати Києву "унікальний" кредит у 10 млрд гривень

На Бортницькій станції аерації заявили про загрозу екологічної катастрофи

Попов займеться зменшенням смороду Бортницької станції аерації