Янукович закликав посилити контроль за зарплатами в конвертах

15 вересня 18:45

Місцева влада, правоохоронні органи і Податкова адміністрація повинні терміново реагувати на факти виплати зарплат у конвертах, від чого бюджет недоотримує податкові надходження. Про це заявив президент України Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками регіонів та представниками центральних органів влади.

 

"На місцевому рівні необхідно регулярно проводити роботу з легалізації заробітної плати, ліквідації практики нарахування заробітної плати, нижчої від прожиткового мінімуму. Ми з вами добре розуміємо – там, де платиться низька зарплата, її частина йде «у конвертах». Тому правоохоронним органам треба реагувати на це питання, Податковій адміністрації. Як тільки почнеться пенсійна реформа, одразу від цього страждатимуть люди – майбутні пенсіонери. Відповідно, бюджет недоотримує податкові надходження, а громадяни – вкрай необхідні їм медичні, освітні послуги. Ця ситуація неприпустима, і за це сувору відповідальність має нести саме місцева влада. Я чекаю від вас вирішення цього питання", - сказав глава держави.


На його думку, раз і назавжди треба покінчити і зі зростанням боргів із виплати заробітної плати, а також з поверненням до практики 90-х років, коли спостерігалося зростання показників вимушеної неповної зайнятості, скороченого робочого дня, або тижня або вимушених відпусток.

Як повідомлялося, за даними Державної податкової служби, більше 95% роботодавців в Україні порушують трудове законодавство.