Янукович вирішив активно долучитися до забезпечення продовольчої безпеки

27 сiчня 11:35

Президент України Віктор Янукович заявляє про готовність української держави активно долучитися до програм ООН із забезпечення продовольчої безпеки у світі.

 

Про це він повідомив у четвер, 27 січня, під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Бан Кі-Муном, яка відбулася у Давосі, повідомляє президентська прес-служба.

«Україна має відповідні можливості виробництва сільськогосподарської продукції. Тому ми готові підтримати ініціативи ООН у цій сфері», – підкреслив Янукович.

«Ми спробуємо тісно працювати з Україною», – сказав у свою чергу генсек ООН.

Говорячи про продовольчу безпеку, український президент також відзначив важливість досягнутих домовленостей у цьому питанні з Японією. «Ми сьогодні будемо об’єднувати зусилля України, інвестиційні та технологічні можливості Японії, щоб значно збільшити обсяги виробництва продуктів харчування та їх постачання на світові ринки», – зазначив Янукович.

Сторони обговорили також питання ядерної безпеки. Глава держави повідомив про домовленості, досягнуті з цього питання під час його офіційного візиту до Японії. Йдеться про співпрацю України та Японії у питаннях ядерної безпеки та реабілітації постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи територій.

«Враховуючи японський досвід, для нас він є дуже корисним і вкрай необхідним. Ми з ними домовилися, вони подали нам руку, і ми будемо співпрацювати разом», – сказав президент.