Янукович вимагає прискорити дерегуляцію в усіх напрямках

21 березня 15:16

Вже цього року соціальні стандарти в нашій країні має бути підвищено, і це повинно бути забезпечено відповідними фінансовими ресурсами.

 

Про це заявив президент України Віктор Янукович у своєму виступі на засіданні ради керівників Комітету з економічних реформ, повідомляє прес-служба голови держави.За словами президента, першочерговим завданням у цьому напрямку є прискорення дерегуляції. Голова держави впевнений, що регуляторна реформа здатна суттєво пожвавити економіку, збільшити обсяги інвестицій і ВВП.В.Янукович підкреслив, що за умови її якісної реалізації вже у наступному році можемо розраховувати на вагомий ефект - додаткове зростання ВВП на 2% у порівнянні з минулим роком, збільшення бюджетних надходжень мінімум на 6 млрд грн.

За словами президента, першочерговим завданням у цьому напрямку є прискорення дерегуляції

"Протягом 2010 року нами було багато чого зроблено у напрямку дерегулювання. Проте досягнуті успіхи були б більш вагомими і переконливими, якщо б реформи були більш глибокими, а їхнє здійснення відбувалося швидшими темпами", - зазначив В.Янукович."Змушений констатувати, що на сьогодні за окремими напрямами рух сповільнився. Маю на увазі реформування дозвільної системи, сфери технічного регулювання та спрощення реєстрації підприємств. Безумовно, цей напрямок нам треба підсилити - цього чекають інвестори, адже ми їм пообіцяли це зробити", - додав президент."Ми всі добре розуміємо, що для подальшого розвитку економіки необхідні додаткові фінансові ресурси, а найголовніше - люди повинні відчувати, що покращення фінансово-економічної ситуації відбувається не тільки у макроекономічних звітах", - підкреслив В.Янукович.Питання, які будуть розглядатися на засіданні, зазначив В Янукович, є невідкладними. "Адже розширення ресурсної бази формування державних фінансів, ефективність їх використання та знаходження додаткових резервів лежать в основі тих завдань, які ми ставимо при формуванні нашої економіки", - підкреслив глава держави.