Введення податків на четверту і більше посилку з-за кордону відклали на рік

03 сiчня 11:34

У той же час, обмеження на безподаткове ввезення товарів вже вступило в силу.

 

Обмеження на кількість отриманих українцями посилок з-за кордону, які не обкладаються податками, почнуть діяти з 1 січня 2019 року. Про це йдеться в законі про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році, опублікованому в газеті "Голос України".

Введення норм, що передбачають сплату податку на додану вартість (20%), мито (10%) і акциз при отриманні четвертої і більше посилок в місяць сумарною вартістю понад 150 євро, відклали на рік.

У той же час, обмеження на безподаткове ввезення товарів в багажі у розмірі 500 євро при в'їзді в Україну почало діяти з 1 січня 2018 року. При в'їзді в країну через аеропорт обмеження складає 1000 євро.

Правило діє для тих, хто був відсутній в Україні більше трьох діб і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин. Згідно зі змінами, при частішому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму до 50 євро.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок в місяць за ціною до 50 євро кожна.