Водії на "евробляхах" здійснили дев'ять тисяч ДТП за рік

16 травня 19:27

Найбільше ДТП зафіксовано за участю автомобілів на литовських і польських номерах.

 

За минулий рік в Україні відбулося 9 тисяч ДТП з участю автомобілів на іноземній реєстрації. Про це повідомила начальник департаменту інформаційного забезпечення, аналізу та методології страхування МТСБУ Олена Машаро, передає Інтерфакс-Україна.

За її даними, найбільша кількість ДТП з участю іноземних ТЗ на території України скоїли водії автомобілів з польською, литовською та болгарською реєстраціями.

Також повідомляється, що МТСБУ сплатило понад 20 млн грн потерпілим у ДТП з участю таких авто, у 700 випадках автомобілі з іноземною реєстрацією не мали страхового забезпечення.

У першому кварталі 2019 року зафіксовано 4 476 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. За участю пішоходів сталося 2 033 аварії, з них 1 860 - з потерпілими (42% від загальної кількості ДТП з постраждалими). В результаті ДТП 270 осіб загинули і 1710 отримали тілесні ушкодження.

Раніше повідомлялося, що українці придбали в 2019 році рекордну кількість автомобілів з пробігом, вік яких переважно становить 10 років. Зокрема, за чотири місяці українську прописку отримали більше 206 тисяч б/у автомобілів, що на 722% більше, ніж за перший квартал 2018 року.

Нагадаємо, 9 травня компанія Über відмовилася приймати в службу таксі водіїв на "евробляхах". Також водії можуть їздити до кінця літа на автомобілях без розмитнення, після чого їх будуть штрафувати.